Friday, 18 November 2011

Saya perlukan Vibrance Kegel Device

As a doctor’s wife, sedikit sebanyak saya ada belajar tentang kesihatan diri dengan Mr. Doc saya tu. Salah satu yang paling saya ingat ialah Pelvic Floor Exercise. Yela orang perempuan ni kan, dari hujung kepala sampai hujung kaki semua nak kena jaga. Saya bersalin anak pertama dulu secara caesarean and kononnya plan untuk anak kedua nak bersalin normal. So untuk menguatkan otot-otot pelvis, saya buat Pelvic Floor Excersise. Time ni je la rajin..sekarang tak buat dah..sebab malaassss. Tapi cara yang paling senang, ialah dengan menahan kencing tapi takleh la selalu kan..nanti jadi batu karang plak..

 Macam ni dulu saya buat Pelvic Floor Exercise..(eh tengok gambar orang pregnant, teringin pulak nak pregnant lagi hehehe..)



Jom belajar sket anatomy…walaupun bukan doctor, tapi kena ambil tahu serba sedikit private part ni..bila dah paham..senang la nak jaga kan..


Nak tahu benefits yang kita dapat bila otot lantai pelvis kita kuat?

Otot-otot lantai pelvis yang baik boleh membantu:

  • menahan berat akibat kehamilan;
  • menyingkatkan fasa kedua kelahiran, apabila anda menolak bayi anda keluar;
  • memulihkan ruang antara anus dan vagina anda (perineum) selepas kelahiran, dengan menambah peredaran darah ke situ.

Satu lagi faedah bagi wanita yang otot-otot lantai pelvisnya lebih kuat ialah mereka mempunyai lebih kemungkinan untuk mendapat klimaks semasa hubungan seks. Jadi, membuat senaman lantai pelvis boleh membantu anda untuk mengalami seks yang lebih memuaskan dalam hidup!



So, dah tahu benefits nya..macam mana nak buat exercise ni…? Macam mana nak dapatkan otot lantai pelvis yang kuat? Buat jela macam dalam gambar kat atas..ape susah.. Eh tak susah ek?.. takdela susah.. Cuma tak rajin kot macam saya ni..hehehe…



So, memperkenalkan Bioinfinity, Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises



 Apa benda sebenarnya Vibrance Kegel Device ni?

Vibrance Kegel Device ni adalah alat perubatan atau alat senaman kemut-kemut (sama macam kalau korang tahan kencing..cer try hahaha) untuk pelvik dimana ia akan membantu untuk menguatkan otot lantai pelvik. Alat ni ringan dan compact mudah dibawa kemana sahaja supaya korang senang nak buat rutin senaman pelvik ini hari-hari. Tapi tak yah la sampai bawak pergi ofis kot kehkehkeh..

Alat ni jugak mudah nak bersihkan. Lepas guna, basuh dengan the Vibrance Cleanser, lepas tu biar je dia air-dry dalam casing dia tu and simpan dalam room temperature. Selesai. Ia dibuat dari Medical Grade Silicone Rubber yang selamat dan tidak merosakkan otot-otot pelvic. Yela nak letak kat tempat yang sensitive kenala produk yang bagus kan.

Macammana cara nak guna alat ni ada diterangkan di dalam manual yang disediakan.. siap ada audio guided training lagi. Click je button kat device tu while exercising, nanti dia tolong track bila kita kena contract and relax during the exercise. Mudah kan!



So ladies..teruja tak nak dapatkan alat ni? Harga pasaran RM598. Fuuuuhhhh mahal kan. Tapi kak Red kata kalau korang mention yang korang ni reader Redmummy.com (sambil kelip2 dolly kehkehkeh..), harga for the Vibrance Kegel Device Boxed Set ni is only RM450 !!!! But do mention the promo code 7777 bila key in kat their online store http://www.mybioinfinity.com/

@

Beli sendiri kat  2nd  Maternity & Children Expo

Details as follows:
Date: 18-20 November 2011
Venue: Mid Valley Exhibition Centre
Booth No: 67



saya memang teruja sangat nak dapatkan alat ni..nak tahu kenapa?

1.     Bila dalam sihat, of course terpancar seri di luar juga..cantik dalaman…cantikla luaran.. I believe in inner beauty…

2.     Bila dah cantik dan sihat, of course la Mr. Doc saya tu bertambah sayang kat saya hehehe…

3.     Paling takut bila otot lantai pelvic tak kuat, senang sangat nak terkucil..sebab masa pregnant dulu mcm nila..takut nnti muda2 lagi dah kena pakai pad Poise tu..arggghhh..tidak…!!!

4.     Merapatkan hubungan intim dengan suami hehehe..yg ni paling suka..plan nk dapat gegurl plk nnti..*malu*



Untuk keterangan lanjut pasal Bioinfinity, Vibrance Kegel Device & Pelvic Floor Muscle/Exercises, boleh lawati http://www.mybioinfinity.com/ atau nak dengar cerita lagi best of course la kena ke blog kesayangan saya Redmummy.. Redmummy nak bagi free benda sape tak nak oiii…




Thank you for reading this blog!





3 comments:

madammondoq said...

wah!!! good luck ye!! salam singgah blog saya juga..

btw.. salam kenal..

JOM JOIN CONTEST KAT BLOG MADAM : CONTEST : Get The LOOK With MADAMMONDOQ

Husna said...

woweee..madammondoq singgah my blog...eh sape menang ek? u ke?

salam kenal juga

Fad said...

huhu..seram la