Friday, 4 November 2011

Luckily I Have a Doctor in the House

Pukul 5.00am pagi semalam terjaga..perut rasa tak selesa..tak pernah pulak rasa mcm tu..pusing kanan pusing kiri tapi xleh nak tido balik..
Tiba-tiba rasa nak muntah terus berlari ke bilik air..Owh sangat tak suka bila muntah.. masa pregnant dulu pon tak muntah-muntah..

Bila Mr. Husband bersiap nak pergi keje, dia tanya ‘ok tak ni? Boleh abang pegi keje?’… Sweet kan..

Saya ckp ‘Ok’..mmg masa tu rasa ok je..


Sampai dah muntah 3kali, diarrhoea..dan pening2..saya tak larat nak hantar budak-budak ke school…
Pukul 8.15am, bila dah start kereta, saya amik masa lama nk gerak..

Ammar cakap ‘mama, cepatla…dah lambat ni…’

Saya cakap…’jap Ammar, mama rasa nak muntah..’

Ammar.  eh mama jangan la muntah kat Ammar…muntah kat luar ye..’
Hehehe..pandai jugak Ammar ni..

Bila dah jalan sket, saya stop kat tepi jalan..rasa nak muntah lagi..tapi tak muntah pulak..

Bila dah hantar diorang masuk school…nak masuk je kereta…terus muntah kat tepi longkang depan school..aduihhhh malu jugak…tp sib baik tak ada parents yang nampak…

Balik rumah..melepek je la saya kat sofa bed depan tv..ulang-alik ke toilet lagi untuk muntah…dok pikir ape yang tak kena ntah..(ni bukan pregnant ok..)
Seharian tak makan ape pun..minum air je..



Bila malamnye Mr Husband bawak blk ni..ubat tahan muntah..yang paling kuat katanya..tp lepas 1 hour tu baru saya rasa ubat tu effective..



Luckily I have a doctor in the house..tak payah susah-susah pergi klinik.. thanks for being my personal doctor! Kalau ada doctor hensem..kena cucuk pun tak sakit…ehehe...
(note: Zofran is approved for preventing nausea and vomiting)


 
Dah lama saya tak jatuh sakit, tapi 2 hari ni Allah uji saya dengan sedikit kesakitan..Alhamdulillah…Allah masih sayangkan saya..
And again luckily I have a doctor in the house!



Thank you for reading this blog!

5 comments:

Cik tikah said...

bestnya. bersyukr ada suami yang boleh rawat :)

KETUL POKET said...
This comment has been removed by the author.
KETUL POKET said...

hello,,
u have a very loving hubby and 2 brilliant kids next to u! what else should u pray for ! (^O^) !
happy eidul adha!
feel free to follow my blog!

ArxarNadhirah said...

sweetnye husband kakak :)

Husna said...

thanks to all for dropping by..
hari ni dh sihat..esok nak raya x prepare pape pon lagi...huhu
yg tak kawen lg cepat2 cr pasangan doctor hehehe