Tuesday, 27 September 2011

Perdana College Heights: Our Next Destination


Hari ni nak update pasal rumah yang kitorg beli kat Pajam iaitu di Perdana College Heights (Type D'Camellia Extra). Area perumahan ni just next to highway LEKAS. Sape2 yang pernah lalu LEKAS nak ke selatan mesti perasan. Rumah ni 20X70, 4 rooms and 4 bathrooms. Jenuh cuci toilet pasni...sampai 4! yang ada 2 sekarang ni pon tak terlarat. Saya pernah buat satu entry kisah perjalanan mencari dan membeli rumah (klik sini untuk baca). Sebenarnya tak sabar nak tunggu rumah siap. Asyik tertunggu-tunggu je surat progress pembinaan rumah dari  Seri Pajam Development. Bila dapat je surat bgtau jalan untuk bangunan siap, maknanya dah ada jalan nak masuk ke rumah, kitorg pon pecut kereta terus ke Pajam. Masa ni rumah dah 80% siap. Gambar-gambar ni diambil pada bulan Julai yang lepas. So, lagi 20% tu adalah penyambungan air dan elektrik, pindah milik (MoU), dan pemilik ambil kunci rumah ...yahooOOOOO!!!


Excited!!! Owh…(speechless masa mula2 sampai)



Tanah tepi ada sikit..dalam 18 kaki. Mcm2 nak buat macm la tanah tu besar sangat. But the ideas are endless....




Bila YB turun padang melawat tapak (jalan belakang)..hehehe



View rumah dari sisi belakang…

View rumah dari arah hadapan…balcony atas tu tak pasang pagar lagi..luas betul balcony tu..dah berangan dah nak buat apa kt atas tu…heeee



Harusla bergambar depan rumah kannn..



Insya Allah, dalam pertengahan tahun depan rumah dah siap kalau takde aral melintang. Ammar dan Adam pon dah pandai sebut rumah Pajam..rumah kita kat Pajam..hehehe..




Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:”:Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang solehah, rumah yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang selesa!”
(Riwayat Ibnu Hibban)




Thank you for reading this blog!



Klik ‘Like’ kalau suka atau komen (klik Post a comment or comment) kat bawah ni. Thanks!


7 comments:

IzZa NaDiAh AbAs said...

cntiknye rumah..nnt leh dtg .. :)

Husna said...

izza,
umah ni tak siap lg..insya Allah thn dpn..housewarming nnti Insya Allah akak jemput follower blog ni..br meriah..hehehe

anitadiana said...

besarnya rumah...seronok tengok..he..he

Husna said...

anita,
Alhamdulillah..rumah standard je teres 20X70....

abah khalisha said...

Wah cantiknya rumah..bilalah abah dapat beli rumah yang ada tanah..skrg ni duk ats angin..ehehehe

Husna said...

abah khalisha..
Inya Allah..ada rezeki tu nnti..

..DeeYana.. said...

hai Husna ;)

wah, u punya rumah corner lot ye..bestnye!! ;) sure dah berangan mcm2 kan nak buat ape kat tanah tepi tu..hehe..and our houses are at the same row!!! kebetulan kan..xsabarnya nak jumpa jiran tetangga ;) hehe..