Thursday, 29 September 2011

Doa Untuk Pengantin..Selamat Pengantin Baru


Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

“Dari setinggi-tinggi dan seluas kasih sayang Mu, satukanlah kedua hati kedua mempelai ini dengan iman, keyakinan dan taqwa kepada Mu.

Jadikanlah mereka suami soleh yang sentiasa memimpin dan isteri solehah yang sentiasa membantu, murahkan rezeki dan kurniakanlah mereka zuriat yang beriman dan beramal soleh. Semoga kehidupan mereka dipenuhi Al-Mawaddah dan Ar-Rahmah, mudah-mudahan perkongsian hidup yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat.

Dengan taufik dan hidayah Mu, beruntunglah keduanya dalam kehidpuan di dunia dan akhirat”

Amin Ya Rabbal ‘Alamin.

_____________________________________________________________Doa di atas saya tujukan kepada semua pengantin-pengantin baru especially yang kat bawah ni..
Ni adik saya A. Fuad Ni’mat. Nikah pada 10 Sept 2011, Teluk Intan Perak. Macam tak percaya adik saya dah kawen. Sedih jugak sbnrnya, sebab dia antara adik lelaki yang boleh diharap. Tapi dia pun berhak untuk ada kehidupan sendiri kan. Dan saya gembira dengan kehidupan dia sekarang...


Fuad dengan pasangannya Halijah. Now diorg berdua ada kat Jakarta sedang melanjutkan pengajian..Nampak bersih dan suci..masing-masing Al-Hafiz ni..Pesan akak, warnailah bahtera rumahtangga dengan warna-warna yang indah..All d best!Kawan baik satu sekolah dulu Siti Maziah dan Mohd Salleh (xde plk bergmbr dengan pengantin lelaki), reception pada 3 Sept 2011, Kompleks Sukan Gombak KL. Cantik Cikgu Mazyah.
Ni Fara Zela (ex-officemate) reception pada 17 Sept 2011, Johor. Cantiknye Fara...


Selamat Pengantin baru Fara dan pasangannnya, Amir. Sorry tak dapt datang. Doa sentiasa untuk kalian.
Ni Nur Khatijah dan pasangan Hasmadi. Reception pada 17 Sep 2011, Pekan Pahang. Sorry Kathy tak dapat datang. Doa sentiasa untuk kalianKathy yang cantik..


So, turn saya sudah, turn diorg ni pon sudah..korang yang single lagi tu bila lagi..?
Semoga mendapat jodoh yang diredhai Allah..Ameen.Thank you for reading this blog!2 comments:

misshannajr said...

gulppp!! hnya Allah yang tahu bila waktu tu..Moga dipertemukan dgn jodoh yang beriman..amin :)

Husna said...

Insya Allah..
yg penting kena la berusaha..
tk semestinya kit aperempuan hanya perlu menunggu.. all d best