Wednesday, 11 July 2012

We like to MOVE IT MOVE IT…pindah rumah yeay!!

Alhamdulillah..we are OFFICIALLY Pajam’s resident on 4th July 2012. Penat tak habis lagi dan barang2 masih dalam kotak lagi. 2 rumah nak kena kemas mmg patah pinggang haha!

Ini adalah the day before pindah. Kesian diorang tak dapat tengok dan feel the excitement bila barang naik lori haha! mamanya yang over.. bila diorang tengok gambar, diorang tanya ‘mana Adam mama, mana Ammar mama’..



Perabot2 semua tak bnyak..kitorg duduk rumah sewa ada yang basic je, dan juga barang2 kecik mmg leceh betul nak packing. Nasib baik saya dulu jenis suka simpan kotak. Setiap barang yang beli or dapat hadiah mesti simpan kotaknya. Sebab tu store kitorg satu bilik! Satu bilik ye puan-puan didedicatedkan menjadi store untuk simpan ‘sampah’ haha!

kitorang pindah weekdays..time orang keje. Best sebab takde orang lalu-lalang, guna lift, tak pun dok jenguk2 tengok kan..
Sejam jugak dok bawak turun barang and loading barang angkut dengan troli.


Ok dah ready nak jalan dah..bye2 rumah Cheras.. lori ikut keta husband, saya pulak bwk keta lagi satu. Bergenang jugak la air mata..sedih wooo sbb rumah sewa adalah dari mula kitorg kawen sampaila skrg ada dalam 6 tahun. Saya pergi amik Ammar dan Adam kat school, beli food baru gerak ke Pajam. Baru lepas tok Kajang Selatan husband dah call mana tak sampai2 lagi ni org dah abes angkat barang..Aikk?? cepat giler.. pecut 130-140km/j la saya… mulut tak berhenti dok berselawat ni..takutttt.

kalau nak nombor lori sila telefon ye..


   
Thank you BLD 4207 En. Aizat n team. Lori 5 tan ni.



Alhamdulillah..now dah selamat pindah. Nanti saya continue update pasal home progress projeck deko-deko tu ye..Kat sini best tenang je..pagi2 sejuk je. Tapi ada perkara yang membuat hati tak senang pada waktu-waktu tertentu..jeng jeng jeng..nnti saya cerita ok..

thank you for reading this blog!




10 comments:

Norliza Nordin said...

uma sewa ni kat mane ye? dkt dgn lrt x? sewa bulanan berape ye..pape pm ye, sb tgh nk cr uma sewa utk adik yg nk kwen. tq ^^

Husna said...

jauh dgn lrt. rumah ni kat apartment cheras utama, belakang tmn connought. tp bas byk

Moi said...

is it the smell? kitorang pun da beli rumah kat pajam tahu pasal bau bauan tu tapi since derang cakap akan settle kitorang proceed jerk.. update ek! hanis

Atia Adina said...

dah pindah dah....wow bestnyer....saya pun tak sabar nak pindah.....lambat plak rasanya nak tunggu rumah siap sepenuhnya....

Ujie said...

Assalamualaikum..
Syukur..dah slmt masuk rmh sndiri kan..

Saya pun ada beli area tu, kat zeta park. hjg thn dpn jangkaan siap.
Kalau psl bau tu..saya mmg dh tau sblm beli. Tp saya & suami proceed jugak sbb yg rmh skrg (impian putra, dkt2 bdr seri putra) pun ada bau bkr sampah bila mlm & pg. Hmm..apa boleh buat.

Husna said...

W'salam Ujie,
mmg syukur sgt.

saya rs kat mn2 pun ada masalah, cuma kita la kena bijak nk hadapinya.

wah, zeta park ye, second house ke?
best rumah tu luas..suka design dapur luas and bilik air master bedroom..

Cat is Kucing said...

salam.
boleh sy tau berapa cost lori sewa 5 tan tu sekali jalan.
insyaallah sy akan pindah dr putrajaya ke pajam.

tq

Husna said...

@Cat is Kucing

sewa lori 5 tan tu RM500..diorang loading and unloading barang, kalau ada barang tak ikat ke apa ke semua diorang cek dan ikatkan.
bestnye nak pindah dah..selamat berpindah dan menjadi warga PCH..mehla beramai2 kat sini

MissSugar D said...

Salam kak,

Tq for this entry. Sementara rumah sy Aria Park siap, sy pon kena berpindah dr sentul ke bangi. Pening juga nak cari lori sewa.

Tup2 bc blog akk, ader no lori nie. Terus kol en aizat and sangat berpuas hati dengan service dorang!

Ktorg mintak lori 3 tan, tp dorang bwk lori 5 tan. tgk2 penuh 5 tan tu jugak! seb baik en aizat and the team boleh bajet awal2.

Cermat sgt wpon the team terpaksa naik turun lift tingkat 9 (rumah sentul) and naik tingkat 1 tanpa lift di bangi. Hasil kerja mereka sgt memuaskan.

Terima kasih kak for the info! definitely akn carik lagi team en aizat nie bila nak pindah pajam. He he ;D

Husna said...

MissSugar D..
Alhamdulillah..dah selamat pindah ye..dulu masa kitorg pindah pun staf dia sangat ok buat kerja..cepat plk tu..nasib baik saya suggest org yg ok, kalau diorg buat hal, malu je saya kan.. kitorg dl pun mintak lori 3 tan, tp dia bwk gak 5 tan..penuh jugak.. diorang dah biasa org pindah2 ni, lori 3 tan mana cukup hehe..