Thursday, 28 June 2012

Jumpa Surat Cinta Lama Buat Saya ‘Jatuh’ Lagi..


Masa mengemas barang2 dalam stor terjumpa kotak yang ada surat-surat and kad-kad masa zaman bercinta dengan encik husband dulu..dah lama tak bukak balik… zaman dulu masih tulis surat tau..masa bercinta ni dalam tahun 2001. Yelah, saya kat Sarawak dan husband kat KL. So mmg lagi senang tulis surat. Bila baca balik salah satu surat yang husband bagi…buat saya rasa ‘jatuh’ cinta kembali heheheh… orang yang sayang kat kita bagi kita ni beb..mestilah kan.. cer korang baca.. melayang.. kalau takde angin masa korang baca ni..pergi baca dok depan kipas ataupun bawah kipas....kihkihkih..




“Di dalam kehidupan seharian kadangkala
terjadi perkara-perkara yang menyusahkan,
mengganggu jiwa dan emosi dan apa yang
dibuat semuanya tidak kena…

Alangkah indahnya sekiranya
ada seseorang yang boleh
membuatkan kita lupa akan
perkara-perkara tersebut..
walaupun dengan hanya melihat wajahnya…

Dan sesungguhnya aku telah jumpa
‘seseorang’ itu…..”


AKU, DIA DAN WOLKSWAGEN-ujang




Thank you for reading this blog!







6 comments:

Ummi Iman said...

Bila baca balik mesti terkenang2 kan? dan perasaan membuak2 kembali ;)

Husna said...

exactly!!

~::Chenta::~ said...

erm .. Chenta pun jumpa surat Cinta .. rasa macam nak bakar jer ..
Tapi bila pk-pk balik .. t xda kenangan .. tapi pk pk lagi .. perlu ke simpan kenangan lama yang dah tak wujud lagi tu ...

hikhikhik ..
masih simpan & masih fikirkan lagi ...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

pasti flashback kenangan2 terindah tersingkap semula kannnn... sweet sangat2.. ;)

myaini said...

sweet kan..kalau flashback balik sangat melayang-layang...hahaha
sy pun masih simpan lagi kad-kad dari suami....kad raya pun ada....lawak pun ada kalau baca semula..

anyhow, salam kenal!

Husna said...

Chenta,
saya akan simpan kalau benda tu ada kaitan dengan kehidupan saya skrg..kalau tak, better buang saje..

Mak Dara and Myaini,
bila part yang jiwang tu melayang la...tp bila bc sekarang nk tergelak pulak kehkehkek...

Myaini, salam kenal juga