Thursday, 28 February 2013

PhD Thesis Submitted..


Alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak submit my thesis semalam setelah berjaya melawan rasa down, stress, malas, rasa nak quit pun ada dan mcm2 mix of feelings. Tapi,  Allah sentiasa tunjukkan jalan dan permudahkan cara bila kita sentiasa yakin pada-Nya.

bukti…


siap bawak dgn trolley..tebal sangat tak larat, 3 copies ni kena hantar kat PPS UKM Bangi, then kena hantar lagi 2 copies kat institute. 

Lepas hantar kat PPS, terus sms Prof and ckp tqvm sbb bersengkang mata check thesis (Betul, prof email saya corrected thesis pukul 2.30am dan esoknya adalah hari bekerja). Semoga Allah permudahkan segala urusan Prof. Dia selamba je jwb ‘no problem’. Prof saya ni sangat baik orgnya, tak pernah marah dan sangat cool orangnya. Bila dia stress pun kita tak nampak. Saya bukan je dpt belajar utk Phd saya, malahan belajar membina attitude yang baik sesama manusia secara tak langsung. Prof ckp, kenapa plk saya nak marah kalau student buat silap, you all semua dah besar panjang, dah boleh fikir mana yang baik, sbb you all buat master/Phd ni at last utk diri sendiri jugak. So, saya pn berazam, kalaula saya jd pensyarah lepas ni, saya juga nk layan student saya mcm ni, baru la org hormat kan.


Sekarang rasa legaaaa sangat. Batu besar kat bahu saya ni dah mengecil hehe..beban still ada tau. Now, tunggu diorang panggil untuk viva mungkin dalam masa 2-3 bulan dari sekarang paling cepat pun. In a mean time, boleh la lepak-lepak.. Eh, NO NO. Next Friday saya kena present CME, then nak kena tulis paper untuk publish…sape kata boleh rehat? Huh!

So, this entry answered my hiatus selama ni. Lama tak menulis kat blog ni, hari2 bukak tapi nak balas komen or tulis entry memang tak sempat. Sorry ye kalau ada soalan2 yang sy tak sempat balas. nanti saya cuba catch up balik and balas ok.


Thank you for reading my blog!



3 comments:

Liyana said...

*LIKE* :)

Dayang Christina said...

best nyaaaa.....nak buat phd jugekkk

Dayang Christina said...

tahniah....