Wednesday, 21 November 2012

Local fruits in the house

 
Alhamdulillah..musim buah kali ni memang merasa sungguh. Kebetulan abah dan mak saya datang sini sebab atas urusan pertunangan adik saya di Chenor, Pahang. Habis penuh satu kereta dengan buah-buahan..semua nak bagi anak-anak nya merasa makan buah. Walaupun cuti sekolah, tapi masing-masing tak dapat nak balik.
 Durian, manggis dan rambutan adalah trip kedua bila adik saya balik hantar mak abah ke kampung, dan bawak balik sini penuh jugak kereta. Pisang tu yang first trip mak abah datang sini, dah 3-4 hari pun tak masak lagi.
 
Saya masak kuah durian, dan hantar kat 3 jiran terdekat saya. Saiz bekas bergantung pada saiz isi keluarga ye… Alhamdulillah, mana larat kitorang nak makan semua durian tu. 
 
Then 2-3 hari lepas baru la pisang masak, goreng je lah..
 
Thank you for reading this blog!
 


3 comments:

Nisah Mat Noh said...

meriahnya buah-buahan kampung.
kami xde dusun, nak makan
kena la beli.. hehe

radziah AR said...

wah bestnya....
saya mmg penggemar manggis, durian & rambutan (lebih2 lagi rambutan kuning!)....
2 minggu ni saya cari/nak beli rambutan kuning, tp xda yg jual... tengok pokok org tepi jln, alahai...mereka ni mcm tak makan pun.....
seronoknya husna ada dusun...
kami kena beli sbb rambutan di kebun, dah tak siapa jaga....dah jadi hutan...

Husna said...

Alhamdulillah..ni mmg betul2 rezeki..biasa beli jgk. ni pokok kat tepi2 rumah kt kg je..xde la ada dusun pun..