Monday, 3 March 2014

NADA3 @NADA ALAM, PAJAM



 
Saya dijemput untuk menghadiri perasmian Nada 3 di Nada Alam, Pajam yang berlangsung semalam 2 Mac 2014. Masa perasmian Nada Alam haritu tak berkesempatan nak pergi, so kali ni nak jugak pergi sebab Seri Pajam hantar kad jemputan sampai 3 kad, SMS 2 kali..memang nak kena pergi jugak ni kan hehe..


Kad jemputan dan SMS


Kitorang pergi pun dah petang dalam pukul 4pm macam tu, saja tak join the crowd sebab tujuan pergi nak tengok2 saje, bukan nak beli so kita bagi peluang kat diorang yang nak beli. So bila datang petang, salesperson pun dah quite free nak entertain kitorang.


Untuk Nada 3 ni tak ada show house tapi Seri Pajam upgrade beberapa features Nada 3 compared to Nada 1 and of course dari segi harga pun banyak beza. So, kitorang tengok show house Nada 1 untuk 22x70 je semalam.


Saya boleh dikira biasa juga dengan produk2 Seri Pajam ni since saya memang follow sejak dari Perdana College Heights, dan Citra Hills. So, bila tengok produk Nada Alam agak impressive juga.






Ini layout Nada 3. Untuk balcony atas, Nada 3 upgrade dengan tambahan lanai area dengan dalam 5 kaki di depan masterbedroom dan open space balcony. Pintu utama rumah selari dengan sliding door, so akan ada ruang yang lebih besar di dalam. Saya suka siling yang tinggi iaitu 12 kaki, so bila dah buat plaster ceiling, tak adalah nampak rendah sangat, nampak impact rumah luas dan tinggi.

22X70
 2774-2882 sqft
4 bilik/ 4 bilik air
Harga dari RM565,000 
Untuk full spec, boleh contact Seri Pajam 067997228 atau layari www.nada-alam.com.my


Ini living dan dining halls

Dapur. Saya suka dapur yang luas, so saya suka betul dapur ni. Korang boleh start berangan nak tambah island kat tengah-tengah tu.


Ini bilik bawah. Biasa orang buat sebagai bilik tetamu kan. Tapi boleh juga dijadikan masterbedroom sebab luas, sesuai untuk parents yang taknak duduk tingkat atas. Bilik ni attached dengan bathroom so senang la kan. Bathroom ni juga boleh access melalui dapur.

Ini pulak salah satu bilik kat atas. Boleh dikatakan semua bilik sangat luas. Semua bilik ada bilik air sendiri. Senang takyah share, tapi sila cuci toilet sendiri ye anak-anak hehe..



ini family hall kat atas. Yang ni pun saya suka sebab luas. Boleh dijadikan ruang menonton untuk anak-anak ataupun ruang study. So, nak tengok tv dah takyah lepak  dan lanyak sofa kat living hall. Selamat sofa mama kan hehe…





Ini masterbedroom. Sorryla sebab tak ada gambar penuh. Orang ni sibuk nak ber ‘selfie’ sebab pantang jumpe cermin besar hehe..






Bathroom untuk masterbedroom juga besar. Boleh bawak masuk jacuzzi, best kan hehe…


Kalau berkenan, boleh datang tengok showhouse, mana tahu cinta pandang pertama, terus nak beli hehe..


Dan kalau korang baca entry ni, dan korang pergi beli boleh la jadikan saya sebagai introducer so that saya boleh dapat introducer points. Jangan lupa ok. Boleh email saya husnamn@gmail.com.


Thank you for reading this blog!

 

6 comments:

BAHIYAH AMANI said...

Assalam Husna,

Bila nak dtg bangi?. Dtg le, boleh chatting2. Rumah akak dah nak siap dah, dah boleh ambik kunci dah. Skrg nak cari info pasal grill ni. :)

asma said...

Salam....saya nak tanya rumah Pn Husna dulu masa mula2 masuk tiada masalah kebocoran atau resapan air ke? sebab kami penduduk di aria park hampir semua mempunyai masalah yang sama walaupun telah diperbaiki kemudian akan berlaku lagi..

aslinda maspade said...

assalamualaikum akak husna...sy nk ty area2 sana senang x nk cri pengasuh...saye akan berpindah ke citra hill zeta park in sha allah dlm mase terdekat...sy nk crik pengasuh tuk anak saya yg berumur 5 bulan...klo akak ade kenal2 area sana pengasuh akak tlg inform sye ye ...lin

neniayuzei said...

Salam Lin..
sorry mencelah jap tuan tanah ;)

Dah jupe pengasuh ke? Saya nak pindah thn dpn, so bila saya pndah current pengasuh baby saya dah xde baby nak jaga.
kesian..dh hilang mata pencarian dia.
if interested boleh contact saya yerk neniayuzei@gmail.com

Husna said...

Sorry Lin,
Tak perasan msg ni..
Saya pn xkenal mana2 pengasuh..
Boleh try email neniayuzei kt bwh ni..

adiebah Sazalie said...

Assalam pn husna...

Saya baru ni ad tgok rumah nada alam 2 utk newly wedd ...
Ok ke kawasan umah tu n udara ok x?

Need ur comment asap sbb nk g jmpe dvlper da...
Tq