Monday, 17 June 2013

Nada Alam: Nature Resonance @Pajam

Salam semua



Sedikit update dari Seri Pajam Development, kepada sesiapa yang masih mencari rumah baru boleh register untuk kawasan perumahan baru iaitu NADA ALAM. Sound good, right? Kawasan ni adalah berhadapan dengan stesen komuter Batang Benar dan juga exit Pajam/Nilai melalui LEKAS highway.




Yang bestnya, nanti ada landscape cantik, ada wetland, 3 tier security ada jogging track. Bestnya! sebab kat Pajam/Nilai ni tak jumpa lagi jogging track.




Jenis rumah teres 2 tingkat, semi-D 2 tingkat dan banglo. Register kat website Seri Pajam, nanti any update mengenai Nada Alam, diorang akan diorang mail anda.






p/s bolehla contact saya nanti bila nak beli ye!



Thank you for reading this blog!
 




4 comments:

zil_aziz said...

Salam puan, sy mmg interested nk beli rmh seri pajam yg aria park type c..tp sy dgr/baca byk citer psl bau busuk/byk lalat kt pajam tu..blh x puan citer skit psl ni be4 sy confirm nk beli ;-)

Husna said...

@zil_aziz
W'salam puan. As far as i concern bau busuk ni agak berkurang skrg compared dgn setahun yg lepas. Still ada, but very mild and sekejap je. Ada 2 jenis bau actually yg datangnya dari dumping area and satu lagi reban ayam dan itu yg boleh byk sgt lalat. Tp lalat2 ni biasa je ada esp kat area perumahan baru mcm yg sy dgr cerita dr org lain dan juga ms kitorg pg house warming member kt rawang. So, kitorg mmg ambil langkah brjaga2 tak nk bg lalat dtg cthnya time memasak xbuka pintu (guna hood sedut asap), keep cleaning tmpt buang sampah kita dll. If you are not in hurry to get a house, i would prefer to suggest you for Nada Alam, jauh sikit from dumping tu. Along the highway just before exit nilai/pajam tu dulu kuat jg bau, so tak sure citra hill effect ke tak mgkn sebahagian yg kt depan je kot. Tp bila i sampai rumah xde pulak bau eventhough my house tepi highway jgk. Ni ikut pada aliran angin la kot. So harap you dpt sedikit idea ok. Saya ada buat entry pasal tinggal di pajam. Feel free to read (sorry xdpt paste plk link kat sini). Boleh cari entry bulan september 2012 'Tinggal di Pajam Ok tak?'. Tq for reading my blog

zil_aziz said...

Thanks puan for yr feedback ;-) sy akan tgk jgk nada alam & ada lg 1 seri pajam akan launch kt salak tggi.. seri pajam nye design rmh mmg cantik2,tp nk tgk d best location & worth d price la. Puan duduk d camellia kt perdana college heights kn? Which is actually closer to mantin dumping area & tpt ayam tu kan..

Husna said...

Yup, sy stay kat PCH, tp rumah saya hujung tepi LEKAS, dkt dgn tangki air. Kira jauh la jgk dr that area. Survey rumah sampai puas hati ok. Semoga dpt rumah yg diidamkan