Monday, 30 January 2012

Zeta Park..@Citra Hill Pajam...your dream house..

Salam semua..
Just nak share untuk sesiapa yang tengah cari rumah baru, mungkin boleh consider rumah di Zēta Park @Citra Hill (Taman Bukit Citra, Pajam), next to LEKAS Highway, exit Pajam/Nilai. Dari tepi highway LEKAS dah boleh nampak..area perumahan ini opposite dengan Perdana College Height, hanya dipisahkan oleh highway LEKAS. Bolehla mention nama saya masa nak pergi beli nnti hehehe..boleh dapat member get member points...



  • QuikPro No:NC2359
  • Address:Nilai, Negeri Sembilan
  • Property Type:2-sty Terrace/Link House
  • Land Title:Residential
  • Tenure:Freehold
  • Land Area:22'x70'
  • Built Up:2350 sq. ft.
  • Listing Price:From RM368,505 - RM700,866
  • Bedrooms:4
  • Bathrooms:4
  • Total Units/Lots:144
  • Completion Date:December 2013 (Expected)
  • Site Tel:067581988
  • Posted Date:04/01/2012
*       Facilities:
- Gated & Guarded - Children Playground - Futsal Court - Fitness Stations - Reflexology Garden - Healing Path - Green Theatre - Maze Garden - Yoga Gazebo - Underground Cabling
Developer's Licence No: 11867-1/12-2014/1586 . (Validity:20/12/2011-19/12/2014) . Advertising Permit No: 11867-1/2749/2012(12) (Validity:22/12/2011-21/12/2012) . Approval Authority Building Plan:Majlis Perbandaran Nilai . Building Plan Reference No:MPN431/1429/2011/4. Land Encumbrance:Nil
Additional Information
- Gated & Guarded, managed by Persatuan Pemilik Zeta Park
Promotion
- Legal Fee (SPA) & Stamp Duty (MOT), absorbed by Developer*
- FREE 1 year security*
- Hassle FREE on renovation*

* terms & condition apply




 In progress…

Floor plan..




* p/s kalau korang baik hati hehehe..malu pulak nk tulis ni..boleh bagi nama husband saya kat Seri Pajam Development kalau korang jadi beli rumah, you all dapat points, kitorang pun dapat points dalam Member Get Member Program. Boleh redeem aircond lagi letak kat bilik budak pulak.

Mohd Alias Ibrahim
Lot: PT 14929 (D Camelia Extra, Perdana College Heights)




Thank you for reading this blog!

*update

19 comments:

Nurul said...

Assalamualaikum,
Saya baru tengok show house Zeta Park last weekend. Harga yang diquote around RM403K untuk Phase 2 (unit bumiputra) termasuk kitchen cabinet, stove dan hood. Saya nak mintak pandangan berkenaan:
1. Berbaloi ke harga tu considering the location di Pajam?
2. Berapa jauh dari Pajam ke Putarajaya in terms of masa perjalanan mengambil kira keadaan trafik dan sebagainya?
Saya suka baca ur experience pindah rumah baru, sangat informative. Keep writing :)

Husna said...

Wa’alaikummussalam..Nurul

tq sbb sudi baca kisah2 saya kat dalam ni. susah jugak nak jawab soalan ni.


1) Pajam ni dikira developing area. At this moment, kalau pekan Pajam tu sendiri memang xde pape la..pekan kecil je. Jadi, penduduk banyak bergantung pada Bandar Nilai esp for shopping (Tesco and Giant), bank, dan tempat makan. Sekolah rendah paling dekat kat Batang Benar dalam 2 km menghala ke Nilai, (kat pajam ada SRJK (C) dan SRJK (T) shj). But sek men kat Nilai rasanya. Saya rasa harga rumah under Seri Pajam ni berkait rapat dengan adanya LEKAS highway. tapi mmg senang ada highway sbb at least pagi2, w/pun kena keluar awal pagi tapi secara psikologinya tak terganggu dengan masalah jem. Harga rumah sekarang dah makin mahal, tapi you perlu consider banyak perkara lain mcm tol, minyak, dll.


2) try compare harga rumah di area yang baru nak naik yang sama radius dari Putrajaya, contoh kat sepang ke, puchong ke, semenyih ke. at least puas hati sket kan tengok harga rumah semua lebih kurang je, confident sket nk beli.


3) saya takde experience ke Putrajaya dari Pajam, tapi as I heard from pemaju, ramai orang keje Putrajaya, Kajang, Cheras yang beli rumah kat sini.


4) I suggest u buat test drive dari Pajam ke Putrajaya pada waktu pagi, dan petang sbb kitorg pernah buat ni dulu, ikut LEKAS dan ikut PLUS.


5) semua rumah Seri Pajam diorg provide kitchen cabinet, hood and hob. Advantage nye bila masuk rumah dah tak payah pikir sangat psl dapur, sbb rumah baru macam2 nk buat kan. Tp disadvantage nye, konsep sama je la dengan jiran2, unless byk duit tukar semua hehe.. tapi jiran saya ada cakap, at least seri pajam ni mcm ‘tolong’ jugak pembeli dengan sediakan terus benda2 tu, macam jubin kat bilik air tu, tanah dah extend terus kat belakang (tp sy tak tau Zeta Park ada tanah ke tak kt blkg).


Itu je la yg saya nak share buat ms ni. kalau ada nnti sy tambah. sy percaya, bila dah ramai duduk kat Pajam ni, akan ada byk pembangunan lain, tp kena sabar dulu skrg. Kitorg pun keep saying, cepat la orang2 kat Ivory Villas masuk and rumah zeta park siap.

Nurul said...

Huhu...banyak jugak yang perlu di consider. Thanks a lot. InsyaAllah, klau ada rezeki, jadi la saya n hubby beli rumah kat zeta park. Jadi kita berjiran seberang highway :)

Husna said...

@Nurul,
lagi satu dengan harga tu, kena consider jugak gated and guarded yang diorg provide. mcm kitorg ni selagi tak complete semua org duduk, susah pulak nk amik guard.

zeya fahmi said...

salam Husna,
mcm mana dengan masalah tapak pelupusan sampah yang dekat dengan kwsn citra hill/PCH. now they already convert to RE. any concern? thanks for sharing good info in your blog

Husna said...

salam zeya..
still ada masalah bau tu..
tp sy xtau progress psl RE tu.
jka sudi boleh bc my new entry published today ada cerita psl masalah2 ni.. tq singgah blog ni. btw, u ada beli kat zeta park ke?

MissSugar D said...

Tq for ur info kak! sy pembeli rumah Aria Park Type A.

TQ so much for your info. sgt berguna utk org baru mcm sy =)

Ujie said...

Baru dpt kunci, tapi sedih...meter air pun blm pasang. Tiles bilik air master bedroom langsung tak sama mcm rumah contoh..tak cantik. Terkejut masa saya tengok. Alasan..tiles abis.

Nurul said...

Ujie, saya ngan husbang pun br dpt kunci umah zeta park. Mmg dulu salesperson spd ada call inform tiles bilik air master bedroom terpaksa tukar sbb tak cukup. Tak sangka plak bunga2 camtu. Adeh.
Btw, berjiran la kita ye :)

Nurul said...
This comment has been removed by the author.
Nurul said...

Owh, terima kasih tak terhingga to kak husna atas pencerahan panjang lebar sblm ni. Input2 tu sgt2 berguna masa kami decide utk beli umah tu dulu :)

Husna said...

Meter air biasanya diorg psg bila kita dah nak masuk rumah. Mmg mcm tu prosedurnya.

Husna said...

Meter air biasanya diorg psg bila kita dah nak masuk rumah. Mmg mcm tu prosedurnya.

Husna said...

Sama-sama Nurul. Seronok bila ia berguna dan bermanfaat. Selamat msk rumah br ye

Ama Arshad said...

salam, dan terima kasih atas pencerahan tersebut, baru-baru nih saya ade pergi Seri Pajam Development tuh....cadang nak tengokla Nada Alam..Phase 3... tapi mahal lah..dalam 500k, n dia offer Citra Hill, sekarang Taman Bukit Citra last unit intermediate Rm 460k...mohon pencerahan berhubung harga tuh....Pn. Uji N Pn. Nurul boleh bagi clue harga rumah masa Pn beli tuh...and nak tahu diffrance harga nya...thanks ama

Ama Arshad said...

salam, dan terima kasih atas pencerahan tersebut, baru-baru nih saya ade pergi Seri Pajam Development tuh....cadang nak tengokla Nada Alam..Phase 3... tapi mahal lah..dalam 500k, n dia offer Citra Hill, sekarang Taman Bukit Citra last unit intermediate Rm 460k...mohon pencerahan berhubung harga tuh....Pn. Uji N Pn. Nurul boleh bagi clue harga rumah masa Pn beli tuh...and nak tahu diffrance harga nya...thanks ama

Ama Arshad said...

salam, dan terima kasih atas pencerahan tersebut, baru-baru nih saya ade pergi Seri Pajam Development tuh....cadang nak tengokla Nada Alam..Phase 3... tapi mahal lah..dalam 500k, n dia offer Citra Hill, sekarang Taman Bukit Citra last unit intermediate Rm 460k...mohon pencerahan berhubung harga tuh....Pn. Uji N Pn. Nurul boleh bagi clue harga rumah masa Pn beli tuh...and nak tahu diffrance harga nya...thanks ama

Husna said...

@Puan Ama Arshad
Kalatengok harga yang diiklankan, memang itulah harganya. Memang Nada3 starting RM560K..ni Pajam ni yang xde pape pun dah lebih setengah juta utk teres. Tapi that 560K dengan bukaan 2700sft memang besar. Jom kita pergi masa launch 2 March ni

Hanni said...

Salam. Saya baru nak beli rumah dekat Aria park type D. Nak tanya sikit, dekat area sana still ada masalah bau ke? Kitorang plan nak survey area time memalam one of these days tapi suami kerja tak tentu masa jadi susah sikit nak plannya.