Tuesday, 28 June 2011

Blog walking dan Penghargaan Buat Mereka

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Ape yang korang selalu buat bila ada free time and ada internet access? I love to do blog walking bila ada ms free. Sama ada jadi silent reader or follower, tapp dh jadi wajib utk update pasal diorg ni. Dan diorg ni la yang membuatkan aku teringin nak ada blog sendiri tp just for fun la... They were really inspired me a lot in many things and related dengan perkara dan benda di sekeliling kita..kira bukan macam tin kosong la.. So in my very first entry ni, nak kasi credit to people yang telah  buat hidup ini ceria, ketawa, pandai melaram, suka shopping online, memasak, tips, tutorials and etc..Sebenarnya nk list kan banyak sangat blog yang best2, sampai penuh kat favourite sidebars menu..siap ikut kategori lagi dalam folder blog saye suke: shopping, hot bloggers, cookings, parenting,make up, tu tak termasuk website ilmiah..bila stress masa tulis thesis mesti nk kena jenguk jap kt blog2 diorg..wajib tau..



Sape tak kenal Hanis Zalikha? Glamour and beauty with the brain. Kat blog dia ni ada mcm2 leh dapat. Pernah jumpe dia masa pegi umah dia amik kuih raya. Masa tu pukul 1pm and masa Hanis keluar dia pegang towel and sangkut kat leher. Hanis, u tak mandi lagi ek? Blog mak dia pon aku follow and tempah kuih raya kat sini sedap. Boleh gak order Pavlova, Red Velvet Cake and Aunty Nani jugak buat service make up tau..  Ada jugak resepi-resepi yang sedap. Harus pergi sini http://nanirostam.blogspot.com/

 Sugarscarf. Kat sini pulak selalu shopping instant hijab, shawl and tudung diorg semua cantik2. Kalo nak beli kena tau bila diorg update blog ni sebab ramai sangat yang nak beli and selalunya aku lambat sket je semua dah sold out. Imagine nk kena berebut dengan 48ribu fan dia! Ownernye Eyqa Sulaiman. Orangnye pun cantik and sweet.






Periuk Tanah. Ni pulak blog yang banyak resepi. Kalo tak tau nk masak ape, jenguk2 kat sini cari idea. Segala jenis kuih-muih, lauk-pauk, nasi ada kat sini K.An ni sangat baik (kenal melalui penulisan dia la). ‘K. An, sekolah anak akak (Asma’) tu adalah sekolah saya dulu. *malu*

Yang ni pulak bakal doktor ni. Fatin Liyana yang sangat cute dan sooo sweet. Suka tengok style dia pakai tudung..cantik je..dia ada buat tutorial pakai shawl and some other tips. pernah terserempak kt PPUKM, masa tu aku tgh drive dpn kolej, and dia tgh berjalan dgn kawan dia.. disebabkan dia ni sgt glamor, dari jauh dh perasan dah tu Fatin Liyana tapi takkan nk brake mengejut plak kan..

Tengokla tu, buat muka camtu pon nampak cute je..kalo aku…fuffufuu


Make up plk aku suka tgk sentuhan K.Vee ni. Dia ada tunjukkan gambar2 orang yang dia make up kan sebelum dan selepas. Silala ke blog ni and tgk sendiri hasil kerja K.Vee ni, kalau berkenan nk jadikan K.Vee buat make for your events, bolehla email K.Vee. Kalau nk attend kelas make up pon dia ada buat and murah je… tp untuk Julai ni dah penuh. ‘K.Vee, kita jumpe Julai nnti k.’.


Seorang lagi blogger hebat dan juga businesswoman Rina Salleh. Dia ni juara Gadis Melayu Musim ke 3. Sekarang ni dia tgh organize satu workshop Aku Pun Boleh Buat Bussiness Online (Beginner Level). Tarikh nye dh postpone ke 9 Julai 2011. Teringin gak nak join. Jom!


Thanks to semua blogger2 otai ni. Anda lah inspirasi dan juga penghibur, tak jemu membaca entry yang korang selalu tulis. Sorry sbb amik gmbr and link tanpa kebenaran tapi saya cerita yang baik-baik aja..saya budak baru blajar berblog hhehehhehe..

Salam perkenalan
thank you for reading this entry and this blog

7 comments:

Nazirul Fariq said...

I believe your blog gonna be awesome! keep writing! much support ;)

achik ezam said...

hoyeahhh hoyeahhhh rajin2 update ye..tak kesahlah isi apa ke syok sindri ke updet saje...asal tak melanggar undang2 :))

happy blogging

Anonymous said...

Salam Husna, tahniah. Best nyer Husna pun dah ada blog...tulih le apa2, mesti akak selalu singgah sini punya. :)

Kak Bai

Luke said...

Salam, permulaan entry yg bagus :) happy blogging

husna said...

thanks to all..
your great comments made me to keep on writing..
thanks for your support
salam perenalan

Fatin Liyana said...

Salam wah malulah kite kat PPUKM sangat selekeh hehe..thanks sbb sudi include nama kite ;)

Husna said...

Fatin,
maintain comel je akak tgk..
lps ni kalo akak nmpk awak akak tegur..*segan sbnrnye nk tegur org glemer ni* hehehe..

btw, tq sudi bc blog ni..rajin2 la singgah lg..